Waarom ik hou van wereldjutten

 

When I grow up I want to be an explorer.
Dit is het zinnetje dat jaren door mijn hoofd spookte.
Dit was het begin van mijn grootste droom. Mijn droom om ooit op pad te gaan en samen met mijn gezin de wereld te verkennen.
En oh wat ben ik blij dat ik die droom vorig jaar uitsprak, dat ik die droom omarmde en dat ik die droom durfde realiseren.

Want al 5 maanden zijn wij als digital nomad familie op pad. Al 5 maanden ruilen we het ene AirBnB adresje in voor het volgende, hebben we het voorrecht om de wereld te ontdekken in al haar facetten, dompelen we ons onder in nieuwe culturen en mogen we de mooiste herinneringen maken met onze kinderen.

 

En dat alles zorgde al voor heel veel waardevolle levenslessen. Tijd dus voor een nieuwe podcast aflevering waarin ik je meeneem in dat wereldjutten van mij. In mijn overtuiging dat af en toe de weide wereld intrekken en je onderdompelen in een andere cultuur zo giga inspirerend werkt.

In mijn laatste podcast deel ik met jou 5 waardevolle inzichten na 5 maanden wereldjutten én vertel ik jou hoe je deze inzichten kan vertalen naar jouw business. Beluister ‘Sara Pieters, de podcast’ via spotify of via apple podcast.

Hierbij alvast een spiekbriefje van die 5 waardevolle inzichten ;-)

  1. less is more: innoveren gaat niet over meer, meer, meer… wél over beter

  2. the network always wins: innoveren doe je samen

  3. durf verdwalen: innoveren is durven experimenteren en falen

  4. alles loopt altijd anders: verandering is de enige constante

  5. vertraag: enkel door te vertragen kan je nadien versnellen

Tip: wereldjutten op je werkplek

Oke, it’s not the real deal. Maar… met deze tip haal je die wereldjutten inspiratie zo op je werkplek.

  1. Ga opzoek naar een land dat met dezelfde letter begint als jouw naam.

  2. Schrijf minimaal 3 kenmerken op van de cultuur in dit land (durf gerust de hulp van Google in te roepen)

  3. Bedenk hoe je deze kenmerken concreet kan gebruiken om jouw werkplek, jouw product, jouw dienst,… leuker, gezelliger, efficiënter, creatiever,… te maken.

 

Ik ging zelf even aan de slag met deze tip en hierbij mijn creatieve ideeën:

  1. de S van Spanje, natuurlijk

  2. als ik denk aan Spanje dan denk ik spontaan aan: siësta, tapas, strand en sangria (misschien ook aan stierengevechten, alleen daar heb ik niks mee)

  3. siësta inspireert mij om wat vaker na de lunch 15’ een powerbreak te nemen en zo met meer energie de namiddag in te vliegen
    tapas inspireert mij om mijn ZEZEL methode op te kappen en te kijken welke stappen ik als los kan verkopen (vb een inspiratieworkshop, een brainstormsessie, een BMC sessie of een innovatiefocusworkshop) in plaats van een volledig traject
    strand inspireert mij om mijn volgende podcast gewoon aan zee op te nemen inclusief het rustgevende geluid van de golven van de zee

 

Heb je hem vast?
Ga er dan meteen mee aan de slag en haal de wereld naar jouw werkplek.
Veel plezier.

 
Vorige
Vorige

3x vallen, 4x opstaan

Volgende
Volgende

Hoe overtuig je anderen van jouw briljant idee?