Wie heeft mijn kaas gepikt?

who-moved-my-cheese_website-e1456907872719.jpg

In 1998 werd het eerste boek 'Wie heeft mijn kaas gepikt?' van Spencer Johnson gedrukt. Sindsdien zijn al meer dan 26 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. En niet voor niets! Een kleine boekje, een mooie metafoor en een leuk verhaal brengen de lezer enkele bijzonder interessante inzichten. Inzichten over wat voor angsten verandering teweeg brengt, hoe je die kunt overwinnen en hoe je uit verandering nieuwe kansen schept. De kaas is een metafoor voor wat we in het leven nastreven en waaraan we ons hechten: een baan, een relatie, geld, een eigen huis, gezondheid,... Hebben we onze kaas gevonden, dan is de neiging groot ons eraan vast te klampen. Maar de zekerheden kunnen zo wegvallen en we worden er allemaal mee geconfronteerd. De kaasvoorraad in niet onuitputtelijk: reorganisaties, relatiebreuken, ziekte,... slaan toe.

Wil je deze klassieker graag eens in beeld zien, kijk dan eens even naar deze leuke animatiefilm: Hij is duidelijk niet meer zo recent, maar de wijsheden zijn nog steeds brandend actueel en ontzetten bruikbaar.

Alles verandert Ze blijven je kaas pikken.

Houd rekening met verandering Zorg dat je klaarstaat als je kaas gepikt wordt.

Houd veranderingen in de gaten Houd je kaas in de gaten, zodat je het merkt als hij oud wordt.

Pas je snel aan Hoe sneller je oude kaas loslaat, des te sneller kun je van de nieuwe kaas genieten.

Verander zelf Als je kaas verdwijnt, ga dan mee.

Verandering is leuk! Verwelkom het avontuur en geniet van de smaak van nieuwe kaas.

Blijf klaarstaan Ze blijven je kaas pikken.

Ga waar de kaas je leidt en geniet ervan!