Inspiratie is… enthousiast worden

 
Red_Zezel_inspiratie.jpg
 

Innovatie is onlosmakelijk gekoppeld aan inspiratie. Want zonder out-of-the-box inspiratie geen out-of-the-box ideeën. Tijdens elk innovatietraject maak ik dan ook heel wat tijd vrij om mensen inspiratie te laten opsnuiven uit verschillende richtingen. Want inspiratie ligt volgens mij overal, ja overal te rapen (in een volgende blog meer over waar je inspiratie kan snuiven...). Maar toen iemand mij laatst vroeg naar wat inspiratie precies is, moest ik bekennen dat een definitie helaas in mijn woordenbroek ontbrak. Dus snel maar wat research gedaan.

Een selectie van de beste definities en synoniemen heb ik verwerkt in een visual.

De mooiste (doordenker) heb ik gespaard voor hier:

"Volgens mij kan ieder mens worden geïnspireerd. Het vraagt echter wel oplettendheid en aandacht. Het kost oefening om ermee om te gaan en het in je werk en leven een rol te laten spelen. Inspiratie geeft de meeste mensen zin en richting aan het leven en leidt tot persoonlijke ontwikkeling. Mensen die geïnspireerd zijn, zijn vaak krachtig en stralen energie uit. Het is fijn om daarbij in de buurt te zijn en je er door te laten enthousiasmeren."