Staring is Caring

Stop-Aids-Now-Staring-is-caring-May-2013-e1370552061124.jpg

Sinds enkele dagen ben ik de trotse eigenaar van een nieuw rokje. Een roos rokje van SuperTrash. 'Niets speciaal' zal u denken. Inderdaad, nu de wolken en de regen eindelijk plaats hebben gemaakt voor de zon, mogen de rokjes weer van onder het stof gehaald worden. Én hebben wij vrouwen weer een goede reden om naar de winkel te rennen. Maar mijn nieuw rokje is niet zo maar een rokje. Het is het 'net iets te korte rokje' waarbij het mag dat mannen én vrouwen ongegeneerd naar mijn benen zitten te staren, ook al heb ik geen Barbie-benen. Meer nog, stiekem heb ik hem al uitgeroepen tot mijn 'all time favorite skirt'. En daar heb ik een goede reden voor.

Vorig jaar faciliteerde VOORT innovatiemethode founder Gijs van Wulfen een traject bij Stop Aids Now! om nieuwe manieren van donatie te bedenken. Als eerste product lanceerden SuperTrash en Stop Aids Now! begin deze maand het rokje dat nu in mijn kast hangt en waarvan 100% van de opbrengst naar het goede doel gaat.

Je leest het goed, ik ben echt een fan. Maar niet alleen omdat ik nu eindelijk pronk met een VOORT rokje. Ook omdat het een prachtige voorbeeld is van het feit dat innoveren in de sociale sector of voor het goede doel perfect hand in hand kunnen gaan. Want zeg nu zelf, hoe lang wil jij nog stickers kopen van het Rode Kruis of een centje smijten in de zoveelste geld urne?